Creatief zijn met planten

Planten zijn enorm veelzijdig en je hebt vele soorten en maten. Wist je dat een plant ook enorm leuk is als cadeau? Een plantcadeau is iets waar je vrijwel iedereen blij mee maakt en tevens je veel langer plezier van hebt dan van een bos bloemen. In deze blog nemen we je graag mee in de creativiteit van planten en leuke cadeautips!

 

Planten op een leuke manier verpakken met zelfgemaakt cadeaupapier
Een plant moet natuurlijk beschermd worden, maar je wilt ook je cadeau verpakken indien je iets gaat geven. Wist je dat je op een enorm leuke en gemakkelijke manier je plant enorm leuk kan verpakken? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze theeplanten. Deze thee planten zijn verpakt in een papieren zak waarop een leuke tekst is geschreven over liefde. Een super leuke verpakking waar de liefde dan ook van afstraalt. Dat in combinatie met een theeplant is een super leuk cadeau!

 

 

Planten in een originele pot
Tevens wil je de plant natuurlijk in iets plaatsen nadat je deze hebt gekregen of hebt gegeven. Daarom is het belangrijk na te denken over een leuke pot voor jouw plant. Ook hierin kan je enorm creatief zijn en zelf iets knutselen van materialen die je al hebt. Maar heb je ook weleens gedacht aan een vaas in de plaats van sierpot? Veel planten overleven het prima in een vaas zonder aarde. Bekijk deze prachtige plantjes eens in vazen:

 

Je eigen ecosysteem maken
Een eigen ecosysteem maken kan al vrij gemakkelijk. Dek een vaas af, koop een vissenkom of zoek naar iets anders wat doorzichtig en afgesloten is. Een eigen ecosysteem maken is totaal niet moeilijk, maar je moet wel goed letten op welke plantjes je hiervoor gebruikt. Syngonium Pixie, Sedum Tornado of Chlorophytum Ocean zijn uitstekende plantjes om te verwerken in jouw eigen ecosysteem. Bekijk deze ecosysteem van Pots&Plants eens als voorbeeld!

 

 

Planten en knutselen
Hoe leuk is het dus om beide werelden van knutselen en planten aan elkaar te verbinden. Ga eens goed na wat jij leuk zou vinden om te maken voor jezelf of voor een ander. Doe inspiratie op op social media of andere website en bestel kamerplanten gemakkelijk online en start met knutselen!